Kycklingfilé med puré och spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt olja och salt. Vispa eller rör kraftigt till ett mos.
  2. Blanda vatten, ättika med socker och smaka av med salt. Skiva löken i ringar och lägg i ättiksblandningen. Låt marinera tills maten är klar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min per sida. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°.
  4. Mixa ihop spenat, vitlök, olivolja och vänd ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med potatispuré, spenatpesto och picklad rödlök.

Servering

Löken håller fint några dagar i kylen.

Tips

Pickla gurka eller morot till barnen istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-29

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt

Kycklingfilé med puré och spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt olja och salt. Vispa eller rör kraftigt till ett mos.
  2. Blanda vatten, ättika med socker och smaka av med salt. Skiva löken i ringar och lägg i ättiksblandningen. Låt marinera tills maten är klar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min per sida. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°.
  4. Mixa ihop spenat, vitlök, olivolja och vänd ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med potatispuré, spenatpesto och picklad rödlök.

Servering

Löken håller fint några dagar i kylen.

Tips

Pickla gurka eller morot till barnen istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-04-29

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)