Kycklingfilé med blomkålspuré och spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Blomkålspuré
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Koka blomkålen i saltat vatten. Häll av och mixa den i matberedare eller med en stavmixer. Blanda i smör, grädde och salt.
  2. Mixa ihop spenat, vitlök och olivolja. Vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt.
  3. Servera med blomkålspuré, pesto och picklad rödlök.

Servering

Servera med picklad rödlök, recept hittar du på coop.se

Tips

Om det blir blomkålspuré över, testa supergoda blomkålsplättar. Receptet hittar du på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2016-09-20

Står det på receptet hur många kalorier rätten innehåller?

Malin

2015-05-15

Ska inte kycklingen kryddas något?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(146)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Blomkålspuré
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost

Kycklingfilé med blomkålspuré och spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka blomkålen i saltat vatten. Häll av och mixa den i matberedare eller med en stavmixer. Blanda i smör, grädde och salt.
  2. Mixa ihop spenat, vitlök och olivolja. Vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt.
  3. Servera med blomkålspuré, pesto och picklad rödlök.

Servering

Servera med picklad rödlök, recept hittar du på coop.se

Tips

Om det blir blomkålspuré över, testa supergoda blomkålsplättar. Receptet hittar du på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2016-09-20

Står det på receptet hur många kalorier rätten innehåller?

Malin

2015-05-15

Ska inte kycklingen kryddas något?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(146)