Kycklingfilé med apelsinsås
  • Tid 30 min

Kycklingfilé med apelsinsås

4 (1 betyg)

Mör kyckling med en söt sås smakar underbart serverad på en salladsbädd med saftiga apelsinklyftor, mild avokado och krispig gurka.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kyckling- eller kalkonfilé
  • 1 msk smör
  • 3 krm salt
  • 1 msk peppar, gärna rosé
Apelsinsås:
  • 2 dl sky + vatten
  • 2 apelsiner
  • 1.5 msk majsena
  • 2 msk sötsur sås
  • 1 tsk japansk soja
Sallad:
  • 2 apelsiner, i skal och skinnfria klyftor
  • 1 liten gurka i skivor
  • 2 avokador i skivor
  • 2 msk hackad mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn filéerna runt om i fettet. Salta och peppra. Efterstek under lock på svag värme 12 - 15 minuter. Stick i köttet med en provsticka, den är klar när köttsaften som rinner ut är utan rosa inslag (innertemperatur 70º).

Apelsinsås

  1. 1

    Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila ner skyn i en kastrull. Pressa saften ur apelsinerna, ca 1 dl saft för 1 apelsin. Rör ut majsenamjölet i juicen och häll den i kastrullen. Blanda i den sötsura såsen och koka 2 - 3 minuter. Smaka av med salt eller soja.

  2. 2

    Blanda salladen. Servera köttet i skivor med sås och sallad.

Servering

Kokt ris, gärna råris eller vildrisblandning passar bra att servera till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den japanska sojan går bra att byta ut mot salt, 1 tsk japansk soja motsvarar 1 krm salt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar