Kycklingfilé i cidersås med plommon

Kycklingfilé i cidersås med plommon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fruktig fågel med gräddig sås. Servera med koka rotfrukter.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Marinad:
  • 3 dl äppelcider
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk kummin
  • Sås:
  • 250 g katrinplommon, skurna i bitar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • Servering:
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 350 g rotfrukter, kokta
  • 800 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera 8-10 timmar. Tag upp filéerna, skrapa av marinaden och torka dem torra. (Spara marinaden).
  2. Bryn kycklingen runt om i matfettet. Salta. Häll över marinaden och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt katrinplommonen och sjud ytterligare 7-8 minuter. Tag upp kycklingfiléerna och håll dem varma.
  4. Tillsätt grädden, koka ihop hastigt och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingen och servera med såsen och tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Kycklingfilé i cidersås med plommon
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Marinad:
  • 3 dl äppelcider
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronpeppar
  • 0.5 tsk kummin
  • Sås:
  • 250 g katrinplommon, skurna i bitar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • Servering:
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 350 g rotfrukter, kokta
  • 800 g potatis, kokt

Kycklingfilé i cidersås med plommon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fruktig fågel med gräddig sås. Servera med koka rotfrukter.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera 8-10 timmar. Tag upp filéerna, skrapa av marinaden och torka dem torra. (Spara marinaden).
  2. Bryn kycklingen runt om i matfettet. Salta. Häll över marinaden och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt katrinplommonen och sjud ytterligare 7-8 minuter. Tag upp kycklingfiléerna och håll dem varma.
  4. Tillsätt grädden, koka ihop hastigt och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingen och servera med såsen och tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)