Kycklingfärspanna med kikärtor

Kycklingfärspanna med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Kycklingfärs med vitlök och timjan som kokar ihop med crème fraiche och vin och toppas med kikärtor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 400 g kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • salt och svartpeppar
  • 4 port. ris, till servering
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och stek några minuter till. Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min.
  2. Rör ner crème fraiche och kikärtor och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och garnera med timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-09

Hej Theresa! Tack för att du påpekade det. Det ska vara 2 msk finhackad färsk timjan. Vi har korrigerat receptet. Mvh/Maja, redaktör

Theresa

2020-10-06

Hur mycket timjan användes i färsröran? Står bara med i beskrivningen ej i ingredienslistan...

Liknande recept

Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklinggryta med curry

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(33)
Kycklingfärspanna med kikärtor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 400 g kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • salt och svartpeppar
  • 4 port. ris, till servering
  • färsk timjan, till garnering

Kycklingfärspanna med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Kycklingfärs med vitlök och timjan som kokar ihop med crème fraiche och vin och toppas med kikärtor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och stek några minuter till. Häll i vin och vatten och låt sjuda ca 5 min.
  2. Rör ner crème fraiche och kikärtor och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och garnera med timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-09

Hej Theresa! Tack för att du påpekade det. Det ska vara 2 msk finhackad färsk timjan. Vi har korrigerat receptet. Mvh/Maja, redaktör

Theresa

2020-10-06

Hur mycket timjan användes i färsröran? Står bara med i beskrivningen ej i ingredienslistan...

Liknande recept

Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklinggryta med curry

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(33)