Kycklingburgare med tryffelmajo

Kycklingburgare med tryffelmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En burgare som toppas med tryffelmajo och karamelliserad lök är en riktig favorit.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kycklingfilé tunnskivad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipeppar eller rökt paprikapulver
  • smör eller olja, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 bifftomat, i skivor
  • Karamelliserad lök
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • Tryffelmajo
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl rapsolja
  • 1 tsk tryffelolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulan med vinäger och senap. Häll i olja i en tunn stråle under konstant vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. tek löken gyllenbrun i smör på medelvärme. Tillsätt sockret och rör om då och då. Salta och häll i en skvätt vatten mot slutet, stek tills det kokat in.
  3. Krydda kycklingskivorna med salt, peppar och chilipeppar. Stek på hög värme i smör/olja tills de är genomstekta. Fyll burgarbröden med sallad, tomat, kyckling, lök och tryffelmajo.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Kycklingburgare med tryffelmajo
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g kycklingfilé tunnskivad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipeppar eller rökt paprikapulver
  • smör eller olja, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 bifftomat, i skivor
  • Karamelliserad lök
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • Tryffelmajo
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl rapsolja
  • 1 tsk tryffelolja
  • salt och svartpeppar

Kycklingburgare med tryffelmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En burgare som toppas med tryffelmajo och karamelliserad lök är en riktig favorit.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulan med vinäger och senap. Häll i olja i en tunn stråle under konstant vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. tek löken gyllenbrun i smör på medelvärme. Tillsätt sockret och rör om då och då. Salta och häll i en skvätt vatten mot slutet, stek tills det kokat in.
  3. Krydda kycklingskivorna med salt, peppar och chilipeppar. Stek på hög värme i smör/olja tills de är genomstekta. Fyll burgarbröden med sallad, tomat, kyckling, lök och tryffelmajo.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)