Kycklingburgare med gurksås
  • Tid 15 min

Kycklingburgare med gurksås

3.05 (20 betyg)

Goda kycklingburgare med smak av salvia och salladslök toppade med en fräsch gurksås.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bröd
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 1 tsk hackad färsk salvia
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
Gurksås:
  • 2 dl turkisk eller grekisk matyoghurt (10%)
  • 1.5 dl bostongurka
  • 1 dl majonnäs
Till servering:
  • 100 g salladsblad
  • 0.5 skivad gurka
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Finhacka kycklingen eller mixa någon sekund i en matberedare tills det blir en färs.

Gurksås

  1. 1

    Blanda färsen med lök, salvia, citron, salt och peppar. Forma smeten till fyra burgare.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna på medelstark till svag värme, 4-5 minuter på varje sida.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till gurksåsen. Servera kycklingburgaren med salladsblad och gurkskivor.

Servering

Salladsblad och gurkskivor
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • lol

    jAW

  • Niklas

    Prova ikväll, jättegott!