Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

3.67 (6 betyg)

Stekt kyckling med krämig ostsås och rostade rödbetor.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rödbetor
  • 200 g vitkål, i grova bitar
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk salt
Kyckling:
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g chèvre
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Skala och dela de större rödbetorna. Skär rödbetorna i tunna skivor men inte helt igenom. Det går lätt att skära hallelbackssnitt om man lägger rödbetan i en träslev och skär rakt ner mot slevens kanter.

  3. 3

    Lägg rödbetorna med den skivade sidan uppåt i en smord ugnsfast form tillsammans med vitkålen. Pensla med smör, salta och rosta i ugnen cirka 30 minuter. Pensla med smält smör ett par gånger under tiden.

Kyckling

  1. 1

    Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugnen ca 15 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.

  2. 2

    Koka upp vatten, vitt vin och buljong. Skär bort kanterna på chèvren och smält ner osten i buljongen och peppra. Mixa med en stavmixer till en slät sås.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Trött

    När tänker ni fixa utskriftsformatet så att man slipper klippa och klistra i Word eller InDesign för att kunna skriva ut papperet på en sida?

  • Eva

    Blev väldigt gott när väl rödbetorna blev klara. Tog betydligt längre tid än 30 min. Jag skar också ned på chevren och det. Blev riktigt bra.

  • 20130829

    gott med rödbetshasselbackare. tog en mindre mängd ost, smakade inte så mycket då, gott med vitkålen till.

  • Eva

    Jag bytte ut grädde mot hälften av vattnet och inte så mkt ost. Det blev bra. Tog några ekologiska delikatesspotatisar, det blir för mycket rödbeta annars.

Visa fler