Kycklingbollar med paprikatzatziki

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Kycklingbollar med frisk smak av citron, salvia och vitlök.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 4 dl couscous
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Paprikatzatziki:
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa kycklingen snabbt till en färs i en matberedare. Lägg över i en bunke och blanda ner lök, citron, salvia, vitlök, honung, salt och peppar. Rulla små bollar och platta till dem lätt.
  3. Värm en stekpanna med olja och stek bollarna i omgångar.

Paprikatzatziki

  1. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Riv paprikan på grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop paprika med yoghurt och vitlök och smaka av med salt.

Tips

Koka couscousen i buljong och servera med citronklyftor att pressa till.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Tack för bra tips Carola!

Carola

2021-06-18

Funkar lika bra med kyckling färs.. Paprikan kan rivas i maskin, mkt enklare..

Anna K.

2014-09-22

Varför ska man riva för hand om man ska använda matberedare till att mixa till färs i? Det måste gå att mixa paprikan också hur grovt bestämmer man ju själv.

Jenny

2014-05-08

Riktigt gott och barnen tyckte också om dem. Är inte så förtjust i couscous så jag tog matvete i stället, och det var jättegott till.

Kristina

2014-01-29

Lättlagat o smakrikt!

Babs

2014-01-27

Låter gott...

Kycklingbollar med paprikatzatziki
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 dl couscous
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Paprikatzatziki:
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 250 g cocktailtomater

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Kycklingbollar med frisk smak av citron, salvia och vitlök.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa kycklingen snabbt till en färs i en matberedare. Lägg över i en bunke och blanda ner lök, citron, salvia, vitlök, honung, salt och peppar. Rulla små bollar och platta till dem lätt.
  3. Värm en stekpanna med olja och stek bollarna i omgångar.

Paprikatzatziki

  1. Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Riv paprikan på grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop paprika med yoghurt och vitlök och smaka av med salt.

Tips

Koka couscousen i buljong och servera med citronklyftor att pressa till.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Tack för bra tips Carola!

Carola

2021-06-18

Funkar lika bra med kyckling färs.. Paprikan kan rivas i maskin, mkt enklare..

Anna K.

2014-09-22

Varför ska man riva för hand om man ska använda matberedare till att mixa till färs i? Det måste gå att mixa paprikan också hur grovt bestämmer man ju själv.

Jenny

2014-05-08

Riktigt gott och barnen tyckte också om dem. Är inte så förtjust i couscous så jag tog matvete i stället, och det var jättegott till.

Kristina

2014-01-29

Lättlagat o smakrikt!

Babs

2014-01-27

Låter gott...