Kycklingbollar med dill och citron
  • Tid 35 min

Kycklingbollar med dill och citron

3.86 (7 betyg)

Kycklingbollar med vita bönor och dill. Serveras med spaghetti i krämig sås.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg bönorna i en bunke och och mixa eller mosa slät. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin, smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.

  3. 3

    Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sandra

    God smak men hade svårt att få bollarna att hålla ihop. :)

  • Martina

    Supergott! Rekommenderas varmt!