Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås
  • Tid 30 min

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

3.4 (10 betyg)

Saftiga biffar gjorda på kycklingfärs smaksatta med mango chutney, äpple och curry med en krämig sås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl ris
  • 0.5 isbergssalladshuvud
Kycklingbiffar
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äpple, grovt rivet
  • 1 msk curry
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsbladen ordentligt i kallt vatten.

  2. 2

    Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor.

  3. 3

    Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Häll i grädden och låt sjuda ca 8 min. Servera med ris och sallad.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Berit

    Saftigt o gott. Sparade hälften i frysen. Inte dumt o hitta senare.

  • Helena

    Ny favorit hos oss. Gör dubbelt upp och frys in när du ändå håller på.

  • Kalas-Oscar

    Bytte på vispgrädde (3 dl) och vatten (1 dl)! Lade även till några klyftor vitlök. Mor tyckte det var så lättlagat, enkelgott mitt-i-veckan snabbt, hon vile ha en utskrift...