Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Saftiga biffar gjorda på kycklingfärs smaksatta med mango chutney, äpple och curry med en krämig sås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 4 dl ris
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • Kycklingbiffar
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äpple, grovt rivet
  • 1 msk curry
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk olja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsbladen ordentligt i kallt vatten.
  2. Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor.
  3. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Häll i grädden och låt sjuda ca 8 min. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2018-05-16

Saftigt o gott. Sparade hälften i frysen. Inte dumt o hitta senare.

Helena

2018-05-06

Ny favorit hos oss. Gör dubbelt upp och frys in när du ändå håller på.

Kalas-Oscar

2018-04-10

Bytte på vispgrädde (3 dl) och vatten (1 dl)! Lade även till några klyftor vitlök. Mor tyckte det var så lättlagat, enkelgott mitt-i-veckan snabbt, hon vile ha en utskrift...

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl ris
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • Kycklingbiffar
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äpple, grovt rivet
  • 1 msk curry
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk olja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Saftiga biffar gjorda på kycklingfärs smaksatta med mango chutney, äpple och curry med en krämig sås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsbladen ordentligt i kallt vatten.
  2. Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor.
  3. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Häll i grädden och låt sjuda ca 8 min. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2018-05-16

Saftigt o gott. Sparade hälften i frysen. Inte dumt o hitta senare.

Helena

2018-05-06

Ny favorit hos oss. Gör dubbelt upp och frys in när du ändå håller på.

Kalas-Oscar

2018-04-10

Bytte på vispgrädde (3 dl) och vatten (1 dl)! Lade även till några klyftor vitlök. Mor tyckte det var så lättlagat, enkelgott mitt-i-veckan snabbt, hon vile ha en utskrift...