Kycklingben i ugn

Kycklingben i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Kycklingben i ugn med mango chutney och grönsaker som serveras med en ingefärsyoghurt med citron.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g grönsaker och rotfrukter t ex fänkål, morot, rödlök, palsternacka
  • 900 g kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kikkomansoya eller annan ljus soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ingefärsyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
  • rivet citronskal
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och grönsaker, skär i bitar eller strimlor. Lägg grönsaker, rotfrukter och kycklingben i en ugnssäker form. Blanda chutney, olja, soja och balsamvinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda om alltsammans med händerna och låt stå i ugnen tills kycklingbenen är klara, 35-40 minuter. Rör om en eller två gånger.
  2. Blanda yoghurt, ingefära och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-07

Hej Eva, den står högst upp i receptet. Det ska vara 200 grader. Mvh/ Maja, redaktör

Eva

2020-09-07

Ugnstemperatur saknas???

Checkbox Coop

2020-03-23

Hej Lars! Det är upp till var och en. Gillar du vitlök så släng definitivt ner några stycken! Mvh Maja (redaktör)

Lars

2020-03-20

På bilden finns det med vitlök men inte i receptet, är det en miss eller upp till var och en?

Kycklingben i ugn
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g grönsaker och rotfrukter t ex fänkål, morot, rödlök, palsternacka
  • 900 g kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kikkomansoya eller annan ljus soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ingefärsyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
  • rivet citronskal
  • salt och svartpeppar

Kycklingben i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Kycklingben i ugn med mango chutney och grönsaker som serveras med en ingefärsyoghurt med citron.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och grönsaker, skär i bitar eller strimlor. Lägg grönsaker, rotfrukter och kycklingben i en ugnssäker form. Blanda chutney, olja, soja och balsamvinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda om alltsammans med händerna och låt stå i ugnen tills kycklingbenen är klara, 35-40 minuter. Rör om en eller två gånger.
  2. Blanda yoghurt, ingefära och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-07

Hej Eva, den står högst upp i receptet. Det ska vara 200 grader. Mvh/ Maja, redaktör

Eva

2020-09-07

Ugnstemperatur saknas???

Checkbox Coop

2020-03-23

Hej Lars! Det är upp till var och en. Gillar du vitlök så släng definitivt ner några stycken! Mvh Maja (redaktör)

Lars

2020-03-20

På bilden finns det med vitlök men inte i receptet, är det en miss eller upp till var och en?