Kyckling och mozzarella i citronsirap
  • Tid 40 min
  • Ugn 125º

Kyckling och mozzarella i citronsirap

2.78 (102 betyg)

Fräscht tillbehör åt sommarsalladen eller i en läcker buffé.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

10 portioner
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 kg kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl blad från salvia
Garnering:
  • 1 dl blad från salvia
Citronsirap:
  • 1 dl pressad citron
  • 1.5 dl ljust muskovadosocker eller råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 citron, i bitar, med skal
  • 0.5 urkärnad, skivad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och stek kycklingen runt om på stark värme. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form och efterstek tills innertemperaturen är 68 grader (använd stektermometer). Spara 0,5 dl av skyn till sirapen och låt kycklingen svalna.

Citronsirap

  1. 1

    Blanda ingredienserna till citronsirapen med skyn från kycklingen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.

  2. 2

    Skiva kycklingbröst och mozzarella i tunna skivor och varva på ett uppläggningsfat. Skeda över citronsirapen och lägg på salviablad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Karin Nilsson

    Detta var bland det godaste jag ätit!