
Kyckling och mozzarella i citronsirap
Betyg (1-5):
Fräscht tillbehör åt sommarsalladen eller i en läcker buffé.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 kg kycklingbröstfiléer
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 250 g mozzarella
- 1 dl blad från salvia
- Garnering:
- 1 dl blad från salvia
- Citronsirap:
- 1 dl pressad citron
- 1.5 dl ljust muskovadosocker eller råsocker
- 1 tsk flingsalt
- 1 citron, i bitar, med skal
- 0.5 urkärnad, skivad röd chili
Gör så här
- Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och stek kycklingen runt om på stark värme. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form och efterstek tills innertemperaturen är 68 grader (använd stektermometer). Spara 0,5 dl av skyn till sirapen och låt kycklingen svalna.
Citronsirap
- Blanda ingredienserna till citronsirapen med skyn från kycklingen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.
- Skiva kycklingbröst och mozzarella i tunna skivor och varva på ett uppläggningsfat. Skeda över citronsirapen och lägg på salviablad.
Kyckling och mozzarella i citronsirap
Betyg (1-5):
Fräscht tillbehör åt sommarsalladen eller i en läcker buffé.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och stek kycklingen runt om på stark värme. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form och efterstek tills innertemperaturen är 68 grader (använd stektermometer). Spara 0,5 dl av skyn till sirapen och låt kycklingen svalna.
Citronsirap
- Blanda ingredienserna till citronsirapen med skyn från kycklingen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.
- Skiva kycklingbröst och mozzarella i tunna skivor och varva på ett uppläggningsfat. Skeda över citronsirapen och lägg på salviablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-02-06
Detta var bland det godaste jag ätit!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna-Karin Nilsson
2012-02-06
Detta var bland det godaste jag ätit!