
Kyckling med sirapskål
Betyg (1-5):
Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 4 dl bulgur
- 4 kycklingfiléer
- Yoghurtmarinad:
- 2 dl matyoghurt (10%)
- 2 tsk malen koriander
- 1 lime, finrivet skal
- 1.5 msk riven, färsk ingefära
- 1 tsk salt
- Sirapsslungad vitkål:
- 1 msk smör
- 0.5 liter vitkål i små bitar
- 1 liten rödlök i klyftor
- 0.5 msk ljus sirap
- 0.25 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.
- Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.
Sirapsslungad vitkål
- Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.
- Servera med bulgur och vitkål.
Tips

Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.
Kyckling med sirapskål
Betyg (1-5):
Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.
Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.
- Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.
Sirapsslungad vitkål
- Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.
- Servera med bulgur och vitkål.
Tips

Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!