Kyckling med sirapskål
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Kyckling med sirapskål

3.75 (4 betyg)

Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
Yoghurtmarinad:
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk salt
Sirapsslungad vitkål:
  • 1 msk smör
  • 0.5 liter vitkål i små bitar
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 0.25 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.

  2. 2

    Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.

Sirapsslungad vitkål

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.

  2. 2

    Servera med bulgur och vitkål.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar