Kyckling med sirapskål

Kyckling med sirapskål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
  • Yoghurtmarinad:
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Sirapsslungad vitkål:
  • 1 msk smör
  • 0.5 liter vitkål i små bitar
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.
  2. Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.

Sirapsslungad vitkål

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.
  2. Servera med bulgur och vitkål.

Tips

Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kyckling med sirapskål
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
  • Yoghurtmarinad:
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Sirapsslungad vitkål:
  • 1 msk smör
  • 0.5 liter vitkål i små bitar
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 0.25 tsk salt

Kyckling med sirapskål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.
  2. Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.

Sirapsslungad vitkål

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.
  2. Servera med bulgur och vitkål.

Tips

Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!