Kyckling med rotsaker och getostcrème

Kyckling med rotsaker och getostcrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Kyckling och rotsaker, allt på samma på plåt, enklare kan det inte bli.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk salt
  • Getostcrème :
  • 120 g getost
  • 1.5 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär rotsakerna i grova bitar, cirka 3x3 centimeter. Skär potatisen i något mindre bitar eftersom den tar längre tid i ugnen. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, vänd runt med olivolja, salt och peppar. .

Getostcrème

  1. Sätt in rotsakerna i ugnen. Lägg dit kycklingen efter 15 minuter och stek ytterligare 10-15 minuter.
  2. Mosa ihop grädde och getost till en kräm. Klicka på krämen medan kycklingen fortfarande är varm så att den smälter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2012-08-15

Det verkar tyvärr som om den här crème fraichen har utgått ur arlas sortiment. Men jag provade att blanda egen, det gick alldeles utmärkt.

Agnetha

2012-03-19

Kyckling med rotsaker

Liknande recept

Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Solroskyckling

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kyckling med rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingspett med sweet chiliglaze

Betyg
Betyg
(90)
Kyckling med rotsaker och getostcrème
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk salt
  • Getostcrème :
  • 120 g getost
  • 1.5 dl grädde

Kyckling med rotsaker och getostcrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Kyckling och rotsaker, allt på samma på plåt, enklare kan det inte bli.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär rotsakerna i grova bitar, cirka 3x3 centimeter. Skär potatisen i något mindre bitar eftersom den tar längre tid i ugnen. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, vänd runt med olivolja, salt och peppar. .

Getostcrème

  1. Sätt in rotsakerna i ugnen. Lägg dit kycklingen efter 15 minuter och stek ytterligare 10-15 minuter.
  2. Mosa ihop grädde och getost till en kräm. Klicka på krämen medan kycklingen fortfarande är varm så att den smälter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2012-08-15

Det verkar tyvärr som om den här crème fraichen har utgått ur arlas sortiment. Men jag provade att blanda egen, det gick alldeles utmärkt.

Agnetha

2012-03-19

Kyckling med rotsaker

Liknande recept

Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Solroskyckling

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kyckling med rödbetor och chèvresås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingspett med sweet chiliglaze

Betyg
Betyg
(90)