Kyckling med rotsaker och getostcrème
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Kyckling med rotsaker och getostcrème

3.18 (50 betyg)

Kyckling och rotsaker, allt på samma på plåt, enklare kan det inte bli.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé
Getostcrème :
  • 120 g getost
  • 1.5 dl grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Skala och skär rotsakerna i grova bitar, cirka 3x3 centimeter. Skär potatisen i något mindre bitar eftersom den tar längre tid i ugnen. Använd en stor ugnsfast form eller plåt, vänd runt med olivolja, salt och peppar. .

Getostcrème

  1. 1

    Sätt in rotsakerna i ugnen. Lägg dit kycklingen efter 15 minuter och stek ytterligare 10-15 minuter.

  2. 2

    Mosa ihop grädde och getost till en kräm. Klicka på krämen medan kycklingen fortfarande är varm så att den smälter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emelie

    Det verkar tyvärr som om den här crème fraichen har utgått ur arlas sortiment. Men jag provade att blanda egen, det gick alldeles utmärkt.

  • Agnetha

    Kyckling med rotsaker