
Kyckling i sötsur sås med ris
Betyg (1-5):
En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 600 g kycklingfilé, strimlad
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk neutral olja
- 400 g passerade tomater
- 1 dl vatten
- 1 apelsin, saften
- 0.5 dl ketchup
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- Till servering
- 3 dl ris
- 1 gul paprika, i stavar
- 0.5 gurka, i stavar
- 90 g böngroddar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
- Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.
Kyckling i sötsur sås med ris
Betyg (1-5):
En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
- Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!