Kyckling i sötsur sås med ris

Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kyckling i sötsur sås med ris
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin, saften
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 gul paprika, i stavar
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 90 g böngroddar

Kyckling i sötsur sås med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En riktig restaurangfavorit som är minst lika god hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills det blir mjukt utan att få färg. Lägg i kycklingen och stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomater, vatten, apelsinsaft, ketchup, honung och salt. Sjud under lock ca 20 min.
  4. Servera kycklingen i såsen med ris, grönsaksstavar och böngroddar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!