Kyckling i piri pirisås

Kyckling i piri pirisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

En saftig och god kycklingrätt med smak av kokos, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Piri pirisås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade piri piri pepparfrukter
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 0.5 granatäpple, kärnor
  • 70 g färsk spenat

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs morot och lök cirka 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sjud till moroten mjuknat. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

Topping

  1. Toppa kycklingen med granatäppelkärnor och spenat. Servera gärna med couscous, ris eller bulgur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hélene

2019-12-06

Gott!

Coop

2012-01-20

Vi ändrar i receptet - det ska förstås vara 1 finhackad gul lök. Stort tack för kommentaren

Sandra

2012-01-20

En flaska finhackad lök ??

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Kyckling i piri pirisås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Piri pirisås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade piri piri pepparfrukter
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 0.5 granatäpple, kärnor
  • 70 g färsk spenat

Kyckling i piri pirisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

En saftig och god kycklingrätt med smak av kokos, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs morot och lök cirka 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sjud till moroten mjuknat. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

Topping

  1. Toppa kycklingen med granatäppelkärnor och spenat. Servera gärna med couscous, ris eller bulgur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hélene

2019-12-06

Gott!

Coop

2012-01-20

Vi ändrar i receptet - det ska förstås vara 1 finhackad gul lök. Stort tack för kommentaren

Sandra

2012-01-20

En flaska finhackad lök ??

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)