Kyckling garam masala
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º
  • Svårighetsgrad Medel

Kyckling garam masala

3.53 (17 betyg)

Kryddig, krämig och färgstark kyckling med smak från Indien.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 fint tärnad paprikor
  • 2 msk garam masala, färdig mix eller gör själv enligt nedan
  • 2 dl grädde, gärna lätt
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tunt skivad gurka
  • 2 msk hackad persilja
Servering:
  • 4 dl ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform.

  3. 3

    Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.

  4. 4

    Servera kycklingen med ris och gurka.Strö hackad persilja över.

Garam masala

  1. 1

    Gör din egna garam masala genom att blanda 0,5-1 tsk av vardera spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära och paprikapulver samt 0,5 tsk chilipulver.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Att steka kryddorna i smör och olja innan du blandar i crème fraichen sätter sprätt på smakerna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inga-maj Lundström

    Det finns ej köpa garamansala

  • Tord

    Vart kommer crème fraichen ifrån i receptet. Tipset om att steka kryddorna innan.

  • Richard

    Det finns färdiggjord garam masala att köpa i vanliga kryddburkshyllan på Coop. Ta då 2 msk. Om ni har alla enskilda kryddor som tillsammans blir garam masala tar ni 1 tsk av varje sort. 6 kryddor = 6 tsk = 2 msk. Personligen föredrar jag att göra kryddmix själv. Då har jag mer kryddor hemma som går åt men trots detta färre burkar. Köpa färdiga mixar är till för fega kockar.

  • Karin

    Gott! Jag gjorde egen kryddblandning och tog den större mängden kryddor, delade filéerna i tre delar innan tillagning och tillsatte salt. Serverade en sås av matyoghurt, hackad gurka, vitlök och salt till.

Visa fler