Kyckling garam masala

Kyckling garam masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kryddig, krämig och färgstark kyckling med smak från Indien.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 fint tärnad paprikor
  • 2 msk garam masala, färdig mix eller gör själv enligt nedan
  • 2 dl grädde, gärna lätt
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tunt skivad gurka
  • 2 msk hackad persilja
  • Servering:
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform.
  3. Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
  4. Servera kycklingen med ris och gurka.Strö hackad persilja över.

Garam masala

  1. Gör din egna garam masala genom att blanda 0,5-1 tsk av vardera spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära och paprikapulver samt 0,5 tsk chilipulver.

Tips

Att steka kryddorna i smör och olja innan du blandar i crème fraichen sätter sprätt på smakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rikard

2021-07-07

Vafan är detta😂 sämsta smaklösaste jag någonsin provat😂

Inga-maj Lundström

2015-11-22

Det finns ej köpa garamansala

Tord

2015-09-08

Vart kommer crème fraichen ifrån i receptet. Tipset om att steka kryddorna innan.

Richard

2014-03-26

Det finns färdiggjord garam masala att köpa i vanliga kryddburkshyllan på Coop. Ta då 2 msk. Om ni har alla enskilda kryddor som tillsammans blir garam masala tar ni 1 tsk av varje sort. 6 kryddor = 6 tsk = 2 msk. Personligen föredrar jag att göra kryddmix själv. Då har jag mer kryddor hemma som går åt men trots detta färre burkar. Köpa färdiga mixar är till för fega kockar.

Karin

2013-12-27

Gott! Jag gjorde egen kryddblandning och tog den större mängden kryddor, delade filéerna i tre delar innan tillagning och tillsatte salt. Serverade en sås av matyoghurt, hackad gurka, vitlök och salt till.

Malin

2013-09-12

Det är väl inget konstigt med det här receptet?? Antingen köper du färdig Garam masala-kryddmix från Santa Maria eller så gör du egen med ingredienserna som står nederst i receptet! Vad är problemet!?

Susanne

2013-09-09

Att blanda kryddorna själv innebär ju merförsäljning så det är väl supersmart. Å så mycket roligare då kan man ju få lite extra av de/den smaken man gillar bäst.

Camilla

2013-09-09

@Svante, kanske förvirrar det lite att de utan vidare föreslår att man ska blanda sin egen garam masala. Bland ingredienserna står bara "garam masala", men i receptet som sådant rabblar de upp vilka kryddor som ingår i garam masala om man gör det själv. Så det är onekligen ett mindre smart upplägg på detta.

Svante

2013-09-09

Är jag dyslektiker eller? Jag tycker inte receptet stämmer överens med ingridienserna

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kycklingfilé med sardellsmör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kalkon med apelsin och vitlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kalkonbröstfilé

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Nobelkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg
Betyg
(1)
Kyckling garam masala
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 fint tärnad paprikor
  • 2 msk garam masala, färdig mix eller gör själv enligt nedan
  • 2 dl grädde, gärna lätt
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tunt skivad gurka
  • 2 msk hackad persilja
  • Servering:
  • 4 dl ris

Kyckling garam masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kryddig, krämig och färgstark kyckling med smak från Indien.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform.
  3. Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°.
  4. Servera kycklingen med ris och gurka.Strö hackad persilja över.

Garam masala

  1. Gör din egna garam masala genom att blanda 0,5-1 tsk av vardera spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära och paprikapulver samt 0,5 tsk chilipulver.

Tips

Att steka kryddorna i smör och olja innan du blandar i crème fraichen sätter sprätt på smakerna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rikard

2021-07-07

Vafan är detta😂 sämsta smaklösaste jag någonsin provat😂

Inga-maj Lundström

2015-11-22

Det finns ej köpa garamansala

Tord

2015-09-08

Vart kommer crème fraichen ifrån i receptet. Tipset om att steka kryddorna innan.

Richard

2014-03-26

Det finns färdiggjord garam masala att köpa i vanliga kryddburkshyllan på Coop. Ta då 2 msk. Om ni har alla enskilda kryddor som tillsammans blir garam masala tar ni 1 tsk av varje sort. 6 kryddor = 6 tsk = 2 msk. Personligen föredrar jag att göra kryddmix själv. Då har jag mer kryddor hemma som går åt men trots detta färre burkar. Köpa färdiga mixar är till för fega kockar.

Karin

2013-12-27

Gott! Jag gjorde egen kryddblandning och tog den större mängden kryddor, delade filéerna i tre delar innan tillagning och tillsatte salt. Serverade en sås av matyoghurt, hackad gurka, vitlök och salt till.

Malin

2013-09-12

Det är väl inget konstigt med det här receptet?? Antingen köper du färdig Garam masala-kryddmix från Santa Maria eller så gör du egen med ingredienserna som står nederst i receptet! Vad är problemet!?

Susanne

2013-09-09

Att blanda kryddorna själv innebär ju merförsäljning så det är väl supersmart. Å så mycket roligare då kan man ju få lite extra av de/den smaken man gillar bäst.

Camilla

2013-09-09

@Svante, kanske förvirrar det lite att de utan vidare föreslår att man ska blanda sin egen garam masala. Bland ingredienserna står bara "garam masala", men i receptet som sådant rabblar de upp vilka kryddor som ingår i garam masala om man gör det själv. Så det är onekligen ett mindre smart upplägg på detta.

Svante

2013-09-09

Är jag dyslektiker eller? Jag tycker inte receptet stämmer överens med ingridienserna

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Kycklingfilé med sardellsmör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kalkon med apelsin och vitlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kalkonbröstfilé

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Nobelkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingfilé med kapris och oliver

Betyg
Betyg
(1)