Kyckling från Dijon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kycklingklubbor med mört och fint kött passar bra i gräddig sås med apelsin.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 kycklingklubbor, ca 900 g
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in kycklingbenen med senap. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom så att den får färg.
  2. Slå på apelsinsaft, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 20-30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en panna och bryn paprika och purjolök tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Vänd ihop pasta och grönsaker och servera dem till kycklingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2021-08-18

Väldigt god men kände ingen apelsin smak. Nästa gång tror jag att jag använder koncentrerad juice som jag gjort i andra recept.

Liknande recept

Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kyckling fantastica

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Majskyckling med pastagratäng

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tortellinigratäng med fetaost

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Pastasallad med kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglasagne

Betyg
Betyg
(43)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 kycklingklubbor, ca 900 g
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk smör, till stekning
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 0.5 tsk salt

Kyckling från Dijon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kycklingklubbor med mört och fint kött passar bra i gräddig sås med apelsin.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in kycklingbenen med senap. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom så att den får färg.
  2. Slå på apelsinsaft, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 20-30 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en panna och bryn paprika och purjolök tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Vänd ihop pasta och grönsaker och servera dem till kycklingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2021-08-18

Väldigt god men kände ingen apelsin smak. Nästa gång tror jag att jag använder koncentrerad juice som jag gjort i andra recept.

Liknande recept

Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Kyckling fantastica

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Majskyckling med pastagratäng

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tortellinigratäng med fetaost

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Pastasallad med kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglasagne

Betyg
Betyg
(43)