Kyckling à l'orange

Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kyckling med apelsinsås.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-12-06

Saknar beskrivning av riset

Kyckling à l'orange
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kyckling med apelsinsås.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-12-06

Saknar beskrivning av riset