
Kyckling à l'orange
Betyg (1-5):
Kyckling med apelsinsås.
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1.2 kg färsk kyckling
- smör
- peppar
- salt
- Sås:
- 3 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1.5 dl vitt vin
- 0.5 apelsin, rivet skal
- 2 apelsiner, pressad saft
- 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk strösocker
- ljus majsena
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
- Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
- Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.
Kyckling à l'orange
Betyg (1-5):
Kyckling med apelsinsås.
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
- Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
- Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Susanne
2019-12-06
Saknar beskrivning av riset