Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-12-06

Saknar beskrivning av riset

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mangokyckling med habanero

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Mangokyckling

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.2 kg färsk kyckling
  • smör
  • peppar
  • salt
  • Sås:
  • 3 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1.5 dl vitt vin
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • ljus majsena

Kyckling à l'orange

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg ca 2 msk smör i liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Torka av kycklingen, gnid skinnet med citronhalva, salta och peppra. Stor kyckling kan delas i två halvor. Lägg över i långpannan och ös med det smälta smöret. Stek på nedersta falsen i ca 1 timma och 10 minuter. Känn med sticka att köttsaften är klar.
  2. Tvätta, skala tunt och finstrimla skalet från apelsin och citron. Koka skalet i lite vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  3. Pressa saften ur apelsin och citron. Blanda med vatten, buljongtärning, vin, vinäger och socker. Reducera såsen. Red av med en aning majsena och rör ner skalstrimlorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2019-12-06

Saknar beskrivning av riset

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mangokyckling med habanero

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Mangokyckling

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)