Kuvertbröd med ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Portionsbröd med dinkelsikt, solrosfrön och den ost du gillar.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º-250º
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 5 dl dinkelsikt
  • 5.5 dl vetemjöl + 0,5 dl till utbakning
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll vattnet i smöret, häll sedan smörvattnet i bunken och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop ordentligt, 5-10 minuter, till en slät, ganska lös deg. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Dela degen i 14 bitar. Platta ut varje del i små fyrkanter. Tryck in deghörnen mot mitten och tryck till ordentligt så att hörnen sitter kvar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ost- och olivbröd

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Matmuffins med morötter och fetaost

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kantarelltoast med parmesan

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Stort bröd med fetaost- och tomatfyllning

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Scones med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 5 dl dinkelsikt
  • 5.5 dl vetemjöl + 0,5 dl till utbakning
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt

Kuvertbröd med ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Portionsbröd med dinkelsikt, solrosfrön och den ost du gillar.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º-250º
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll vattnet i smöret, häll sedan smörvattnet i bunken och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop ordentligt, 5-10 minuter, till en slät, ganska lös deg. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Dela degen i 14 bitar. Platta ut varje del i små fyrkanter. Tryck in deghörnen mot mitten och tryck till ordentligt så att hörnen sitter kvar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ost- och olivbröd

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Matmuffins med morötter och fetaost

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kantarelltoast med parmesan

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Stort bröd med fetaost- och tomatfyllning

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Scones med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(16)