Kumminkrisp

Kumminkrisp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 45 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 paket färsk surdeg (råg)
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk kumminfrön att strö över
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en fast deg och låt jäsa under bakduk ca 45 min. Dela degen i 3 delar och kavla varje del tunt på lätt mjölat bakbord. Strö över kumminfrön och kavla lätt igen så att fröna fäster. Skär ut avlånga bitar, ca 15 st per del och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna helt på plåten.

Tips

Servera med keso, avokado och krasse.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-13

Hej Eva, det blir ett ganska hårt men ändå krispigt knäcke. Är de alldeles för hårda behöver du kanske sänka värmen alternativt grädda lite kortare tid, eftersom alla ugnar är lite olika. Lycka till!

Eva

2021-12-07

De är hårda. Hur får man dem krispiga, som ni skriver????

Kumminkrisp
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 paket färsk surdeg (råg)
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk kumminfrön att strö över
  • 1 tsk salt

Kumminkrisp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 45 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en fast deg och låt jäsa under bakduk ca 45 min. Dela degen i 3 delar och kavla varje del tunt på lätt mjölat bakbord. Strö över kumminfrön och kavla lätt igen så att fröna fäster. Skär ut avlånga bitar, ca 15 st per del och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna helt på plåten.

Tips

Servera med keso, avokado och krasse.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-13

Hej Eva, det blir ett ganska hårt men ändå krispigt knäcke. Är de alldeles för hårda behöver du kanske sänka värmen alternativt grädda lite kortare tid, eftersom alla ugnar är lite olika. Lycka till!

Eva

2021-12-07

De är hårda. Hur får man dem krispiga, som ni skriver????