Kumminkrisp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 45 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 paket färsk surdeg (råg)
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk kumminfrön att strö över
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en fast deg och låt jäsa under bakduk ca 45 min. Dela degen i 3 delar och kavla varje del tunt på lätt mjölat bakbord. Strö över kumminfrön och kavla lätt igen så att fröna fäster. Skär ut avlånga bitar, ca 15 st per del och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna helt på plåten.

Tips

Servera med keso, avokado och krasse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Korvbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Focaccia med salami och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 paket färsk surdeg (råg)
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk kumminfrön att strö över
  • 1 tsk salt

Kumminkrisp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 45 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en fast deg och låt jäsa under bakduk ca 45 min. Dela degen i 3 delar och kavla varje del tunt på lätt mjölat bakbord. Strö över kumminfrön och kavla lätt igen så att fröna fäster. Skär ut avlånga bitar, ca 15 st per del och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna helt på plåten.

Tips

Servera med keso, avokado och krasse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Korvbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Focaccia med salami och fetaost

Betyg
Betyg
(20)