Kryddmarinerad matjessill med kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så här kan smörrebröd också se ut – var sak för sig och så rågbrödet bredvid.

Tillagningstid: 20 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 8 hela matjesfiléer
  • 1 msk smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • 4 msk kapris
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 skivor mörkt bröd
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättiksprit, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sillen i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn.
  3. Bred smör på brödet. Servera sillen med kapris, en äggula, rödlök och en skiva bröd. Garnera med en dillkvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



knutte

2012-03-21

huvvaligen va' smaskigt , på rein jamska!

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel nejlika
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 8 hela matjesfiléer
  • 1 msk smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • 4 msk kapris
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 skivor mörkt bröd
  • 4 dillkvistar

Kryddmarinerad matjessill med kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så här kan smörrebröd också se ut – var sak för sig och så rågbrödet bredvid.

Tillagningstid: 20 minuter + 1–2 dygn i kylskåp
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla kryddorna grovt. Koka en lag på ättiksprit, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  2. Lägg sillen i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Låt dra i kylen 1–2 dygn.
  3. Bred smör på brödet. Servera sillen med kapris, en äggula, rödlök och en skiva bröd. Garnera med en dillkvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



knutte

2012-03-21

huvvaligen va' smaskigt , på rein jamska!

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)