Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Enkel

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

3.02 (241 betyg)

Goda lamm- eller köttfärsspett med smak av vitlök, paprika och mynta. Perfekta att äta med händerna.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 msk harissa eller 2 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • myntablad
  • 1 tsk salt
Sallad:
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 urkärnad, finhackad gurka
  • 2 urkärnade, finhackade tomater
  • 200 g isbergssallad
Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sumak
  • 4 pitabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till åtta järpar. Trä järparna på grillspett och stek eller grilla runtom på hög värme tills köttet fått fin färg. Lägg över spetten i en ugnsfast form och låt dem bli genomstekta i ugnen cirka 10 minuter.

  2. 2

    Gör salladen under tiden. Blanda ihop dressingen och servera tillsammans med spetten, salladen och pitabröden.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Hej Sandra, tack för din feedback! Vi har nu ändrat mängden salt. Hälsar Elsa, webbredaktör

  • Sandra

    Mängden salt borde minskas i receptet, smakar extremt mycket salt. Skulle nog vara supergott om det va hälften av saltet.