Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En väldoftande och välsmakande höstmåltid.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 dl grädde eller vatten
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Matvete:
  • 4 dl matvete
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 200 g tunt skivade champinjoner
  • 200 g syltlök
  • 1.5 dl plockad bladpersilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blötlägg ströbröd i mjölk och grädde eller vatten och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda samman alla ingredienser till en smet. Blöt händerna, rulla köttbullar och stek dem försiktigt i smör runt om på medelvärme, 4-5 minuter.

Matvete

  1. Koka matvete i kycklingbuljong, enligt anvisning på förpackningen, tills det är mjukt. Stek sidfläsket knaprigt. Blanda vete, fläsk, svamp, lök och persilja. Smaka av med rivet citronskal, salt och svartpeppar.

Tips

De färska örterna kan ersättas med torkade. Fast då pratar vi teskedar, inte matskedar. <p> Med en blandning av vildplockad svamp smakar matvetet den ännu godare!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kryddiga köttbullar med mustigt matvete
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 dl grädde eller vatten
  • 500 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Matvete:
  • 4 dl matvete
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 200 g tunt skivade champinjoner
  • 200 g syltlök
  • 1.5 dl plockad bladpersilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En väldoftande och välsmakande höstmåltid.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg ströbröd i mjölk och grädde eller vatten och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda samman alla ingredienser till en smet. Blöt händerna, rulla köttbullar och stek dem försiktigt i smör runt om på medelvärme, 4-5 minuter.

Matvete

  1. Koka matvete i kycklingbuljong, enligt anvisning på förpackningen, tills det är mjukt. Stek sidfläsket knaprigt. Blanda vete, fläsk, svamp, lök och persilja. Smaka av med rivet citronskal, salt och svartpeppar.

Tips

De färska örterna kan ersättas med torkade. Fast då pratar vi teskedar, inte matskedar. <p> Med en blandning av vildplockad svamp smakar matvetet den ännu godare!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!