Kryddig bönsallad

Kryddig bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Garam masala och mynta gör det här till en salladsfavorit.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
  • 2 paprikor
  • 100 g haricots verts / vaxbönor
  • 300 g kokta blandade bönor, sköljda
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och lägg med snittytan nedåt på en plåt. Rosta högt upp i ugnen ca 30 min. Vänd någon gång.
  2. Lägg ev in haricots verts de sista 3 min (eller använd dem okokta).
  3. Vänd runt alla grönsaker med mynta, garam masala, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt.

Tips

Grillade paprikor finns även att köpa färdiga på burk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kryddig bönsallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 paprikor
  • 100 g haricots verts / vaxbönor
  • 300 g kokta blandade bönor, sköljda
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt

Kryddig bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Garam masala och mynta gör det här till en salladsfavorit.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och lägg med snittytan nedåt på en plåt. Rosta högt upp i ugnen ca 30 min. Vänd någon gång.
  2. Lägg ev in haricots verts de sista 3 min (eller använd dem okokta).
  3. Vänd runt alla grönsaker med mynta, garam masala, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt.

Tips

Grillade paprikor finns även att köpa färdiga på burk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!