Krusbärskräm

Krusbärskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Klassisk krusbärskräm som görs med färska eller frysta krusbär. Sötsyrlig och god att servera med kall mjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl krusbär, omogna färska eller frysta
  • 5 dl vatten
  • 1.5 dl socker
  • 3 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Använd knappt mogna krusbär, då är de lagom syrliga och skalet inte segt. Snoppa och skölj krusbären. Koka upp vatten och socker.
  2. Lägg i bären och koka dem under lock på svag värme tills de spricker. Rör ut potatismjölet i ½ dl kallt vatten. Tag kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.

Krusbärskompott:

  1. Koka bären med 2 dl vatten och socker som ovan. Kompott ska inte redas. Servera kompotten kall med grädde eller glass. Den kan också användas som tårtfyllning och i pajskal. Kompotten kan frysas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Krusbärskräm
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 5 dl krusbär, omogna färska eller frysta
  • 5 dl vatten
  • 1.5 dl socker
  • 3 msk potatismjöl

Krusbärskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Klassisk krusbärskräm som görs med färska eller frysta krusbär. Sötsyrlig och god att servera med kall mjölk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd knappt mogna krusbär, då är de lagom syrliga och skalet inte segt. Snoppa och skölj krusbären. Koka upp vatten och socker.
  2. Lägg i bären och koka dem under lock på svag värme tills de spricker. Rör ut potatismjölet i ½ dl kallt vatten. Tag kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.

Krusbärskompott:

  1. Koka bären med 2 dl vatten och socker som ovan. Kompott ska inte redas. Servera kompotten kall med grädde eller glass. Den kan också användas som tårtfyllning och i pajskal. Kompotten kan frysas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!