Krusbärs- och rabarberkräm med mjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Lennart Jähkel lagar mat på sjön.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl färska, mogna krusbär, rensade, sköljda
  • 2 rabarberstjälkar, ca 300 g, i små bitar
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Till servering:
  • mjölk eller grädde

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Sjud tills de mjuknat, 10-15 minuter.
  2. Gören redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen, koka upp krämen under omrörning och dra åt sidan.
  3. Låt svalna något och servera med mjölk eller grädde.

Tips

Ta mer socker om du vill, ca 3 dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smoothie med mango och banan

Betyg
Betyg
(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl färska, mogna krusbär, rensade, sköljda
  • 2 rabarberstjälkar, ca 300 g, i små bitar
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Till servering:
  • mjölk eller grädde

Krusbärs- och rabarberkräm med mjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Lennart Jähkel lagar mat på sjön.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Sjud tills de mjuknat, 10-15 minuter.
  2. Gören redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen, koka upp krämen under omrörning och dra åt sidan.
  3. Låt svalna något och servera med mjölk eller grädde.

Tips

Ta mer socker om du vill, ca 3 dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smoothie med mango och banan

Betyg
Betyg
(6)