Krispig brysselkålsallad
  • Tid 15 min

Krispig brysselkålsallad

3.67 (9 betyg)

En fräsch sallad med lite lagom tuggmotstånd och frisk smak från pressad apelsin.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g ansad brysselkål
  • 400 g blomkålsbuketter
  • salt
Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 krm malen nejlika
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.

  2. 2

    Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kock

    Mandolin är en riv- och skärskiva som kan skiva mycket tunt (för hand). Det går lika bra med tunnaste skivan på matberedare eller dylikt.

  • Maud

    Ser att de lösa bladen ligger lite snyggt utspridda i salladen. Mandolin är det en kraftigare variant av äggdelare :D

  • Lotta Geisler

    Vad är MANDOLIN som mat, vet bara hur det låter! (och ser ut)

  • Lena

    Ser det inte ut som om bladen är med på bilden? Då ska de plockas bort och sedan läggas till - för att det är snyggt kanske.

Visa fler