Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti
  • Tid 25 min

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

4 (5 betyg)

Byt ut din vanliga pasta mot grönsaker svarvade som spagetti. Här används kålrot men morot eller rödbetor passar också. Servera "spagettin" med en krämig räksås med smak av basilika, vitlök och citron.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 kruka basilika
  • 100 g sugarsnaps, finstrimlade
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 300 g skalade räkor
  • 400 g färdig kålrotsspaghetti hackat och klart
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ihop grädden på medelvärme ca 10 min. Riv ner vitlöksklyftan och skalet av citronen i grädden. Tillsätt strimlad basilika och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sugarsnaps, tomater och räkor. Ta bort kastrullen från värmen.

  2. 2

    Lägg kålrotsspagettin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med såsen och garnera ev med några basilikablad.

Servering

Självklart passar vanlig spagetti också bra till den krämiga räksåsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Prova gärna det nya "Hackat och klart" -sortimentet av svarvade grönsaker. Du hittar dem i grönsakshyllan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar