Krämig pasta med linser och grönpeppar
  • Tid 30 min

Krämig pasta med linser och grönpeppar

2.54 (13 betyg)

En härlig gräddig pastarätt med mycket grönsaker.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta, t ex penne eller rigatoni
  • 400 g blomkål
  • 1 aubergine
  • 1 tsk olja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk grönpeppar med spad
  • 285 g gröna linser på burk (bruttovikt)
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och tärna auberginen.

  2. 2

    Hetta upp 2 tsk olja i en stekpanna. Fräs auberginen mjuk, tillsätt löken och fräs utan att den tar färg, tillsätt blomkålen och fräs ytterligare 2 min under omrörning.

  3. 3

    Häll i vatten, grädde och grönpeppar. Låt sjuda ca 10 min. Skölj linserna. Häll i dem och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sara

    Nja det här blir ingen favorit - synd för det lät gott!

  • Patrik

    Rätten förutsätter att man gillar grönpeppar i lag då den smaken dominerade väl mycket för min egen del. Tycker inte att det var något fel på konsistensen förutsatt att man använder vispgrädde och kokar ihop det den tid som står i receptet, sen suger ju pastan upp del av vätskan när maten väl ligger i tallriken.

  • Therese

    Mycket god kombination och mättande. Men det blev för mycket grönpeppar i munnen ibland! Kanske är bättre att krossa grönpepparen först så att de blandas mer jämnt i rätten. Det blev också aningens för vattnigt, antingen får man ha i t.ex. lite Maizena eller mindre vatten och mer grädde.