
Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre
Betyg (1-5):
Vardagslyx med lammfärs och stekt svamp. Kan också serveras som förrätt.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl risoni
- 400 g lammfärs
- 1 finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 200 g svamp, t ex kantareller
- 1 msk smör
- 4 dl vispgrädde
- 100 g riven parmesanost
- 100 g chèvre eller parmesan
- salt och svartpeppar
- Till garnering:
- persilja eller timjan
Gör så här
- Koka risonin al dente enligt förpackningen, dvs näst intill färdigkokt.
- Bryn färs, lök och vitlök i smör tills färsen är genomstekt. Salta och peppra.
- Stek svampen i smör och smaka av med salt och peppar.
- Häll av risonivattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 4 min. Häll i parmesanen och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp risonin i djupa tallrikar och lägg på lammfärs och svamp. Smula över chèvren. Garnera med persilja eller timjan.
Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre
Betyg (1-5):
Vardagslyx med lammfärs och stekt svamp. Kan också serveras som förrätt.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka risonin al dente enligt förpackningen, dvs näst intill färdigkokt.
- Bryn färs, lök och vitlök i smör tills färsen är genomstekt. Salta och peppra.
- Stek svampen i smör och smaka av med salt och peppar.
- Häll av risonivattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 4 min. Häll i parmesanen och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp risonin i djupa tallrikar och lägg på lammfärs och svamp. Smula över chèvren. Garnera med persilja eller timjan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Henrik
2015-10-30
Gott!