Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre
  • Tid 35 min

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

3.5 (8 betyg)

Vardagslyx med lammfärs och stekt svamp. Kan också serveras som förrätt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl risoni
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 200 g svamp, t ex kantareller
  • 1 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g riven parmesanost
  • 100 g chèvre eller parmesan
  • salt och svartpeppar
Till garnering:
  • persilja eller timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risonin al dente enligt förpackningen, dvs näst intill färdigkokt.

  2. 2

    Bryn färs, lök och vitlök i smör tills färsen är genomstekt. Salta och peppra.

  3. 3

    Stek svampen i smör och smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Häll av risonivattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 4 min. Häll i parmesanen och smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Lägg upp risonin i djupa tallrikar och lägg på lammfärs och svamp. Smula över chèvren. Garnera med persilja eller timjan.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Henrik

    Gott!