Krämig Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta av ansjovis, tunt skivad potatis och krämig grädde. Ett måste på julbordet!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis och lök.
  2. Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  4. Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer med spad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 25 g kallt smör
  • 1 tsk salt

Krämig Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Janssons frestelse - en klassiker med god sälta av ansjovis, tunt skivad potatis och krämig grädde. Ett måste på julbordet!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök.
  2. Skiva dem tunt i en matberedare och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda runt med ansjovis, spad och salt. Häll på grädde och ströbröd. Krydda med nymalen svartpeppar. Hyvla smör och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  4. Kan även förberedas fram till gräddningen och stå klar i kylskåpet.

Tips

Välj en fast potatissort och skiva i stället för att skära stavar. Går bra att frysa in. Häll på 0,5 dl grädde och täck med folie och värm upp i ugn 150º i ca 45 minuter. Ta bort folien mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)