Köttgryta med nötkött och rotfrukter

Köttgryta med nötkött och rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Klassisk köttgryta med grytbitar av nöt, potatis, morötter och broccoli. En hint av vitpeppar, lagerblad och persilja gör grytan extra smakrik.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötkött, benfritt, t ex bog, högrev eller grytbitar
  • 4 dl vatten
  • 3 medelstora morötter, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 kött- eller hönsbuljongtärning
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 8 medelstora potatisar
  • 200 g broccoli
  • 3 msk persilja, hackad
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa bort fettet och skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar.
  2. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg ner köttbitarna i det kokande vattnet och tillsätt morötter, lök, buljongtärning, peppar och lagerblad. Sjud under lock tills köttet nästan är mjukt, 40-60 minuter.
  3. Lägg ner potatis och broccoli i grytan och sjud ytterligare ca 15 minuter. Smaka av med salt.
  4. Strö över persilja och servera med knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2020-12-13

Adderade etiopisk peppar (berbere) för att få lite fart - och lite tomat! Hurra!

Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Köttgryta med nötkött och rotfrukter
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötkött, benfritt, t ex bog, högrev eller grytbitar
  • 4 dl vatten
  • 3 medelstora morötter, i bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 kött- eller hönsbuljongtärning
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 8 medelstora potatisar
  • 200 g broccoli
  • 3 msk persilja, hackad
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Köttgryta med nötkött och rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Klassisk köttgryta med grytbitar av nöt, potatis, morötter och broccoli. En hint av vitpeppar, lagerblad och persilja gör grytan extra smakrik.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa bort fettet och skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar.
  2. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg ner köttbitarna i det kokande vattnet och tillsätt morötter, lök, buljongtärning, peppar och lagerblad. Sjud under lock tills köttet nästan är mjukt, 40-60 minuter.
  3. Lägg ner potatis och broccoli i grytan och sjud ytterligare ca 15 minuter. Smaka av med salt.
  4. Strö över persilja och servera med knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2020-12-13

Adderade etiopisk peppar (berbere) för att få lite fart - och lite tomat! Hurra!

Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)