Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål
Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål

3.43 (21 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Löttfärslimpa:
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 ägg
Gräddstuvad vitkål:
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering:
  • 1 kg potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200º

  2. 2

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  3. 3

    Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna till köttfärslimpan.

  4. 4

    Forma färsen till en rulle, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna en stektermometer, köttfärslimpan är perfekt vid 65º.

  5. 5

    Skär kålen i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig panna eller wok och stek kålen 3-5 minuter. Tillsätt grädde, vatten och kummin. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.

Sätt ett betyg

24 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Natalie

    Inget nytt direkt, men köttfärslimpa är alltid gott. Kör i mer kryddor, linda in i bacon eller något annat kul. Man saknar lite sås även om kål är gott.

  • Kristin

    Det står väl lite fel. 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar?

  • Mica

    Den här gör vi inte om. Menlös köttfärslimpa, vitkålen var OK, men man kan göra roligare saker än så här med sina råvaror.

  • Lena Nilsson

    Jättegod middag speciellt god var ju den gräddstuvade vitkålen förstås

Visa fler