Köttfärslimpa med blandfärs

Köttfärslimpa med blandfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Köttfärslimpa med blandfärs som får sällskap av smakrik fetaost, paprika och färska örter. Smakrikt och gott att servera med ris.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
  • 45 g tärnad fetaost
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min.
  2. Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
  3. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
  5. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.

Servering

Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2014-01-19

Så enkelt och så väldans gott!

Köttfärslimpa med blandfärs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
  • 45 g tärnad fetaost
  • 1.5 tsk salt

Köttfärslimpa med blandfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Köttfärslimpa med blandfärs som får sällskap av smakrik fetaost, paprika och färska örter. Smakrikt och gott att servera med ris.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min.
  2. Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
  3. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
  5. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.

Servering

Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2014-01-19

Så enkelt och så väldans gott!