Köttfärskebab i tunnbröd

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fyll ett frasigt och lätt uppvärmt litet bröd med härligheter och toppa med en krämig hummus. För glada uteätare på picknick eller middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 8 blötlagda träspett
  • 400 g kött- eller lammfärs
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • Tunnbröd:
  • 4 tunnbröd
  • 100 g rucola
  • 1 strimlad rödlök
  • 8 feferoni
  • 1 dl hummus, eller aubergineröra
  • 1 dl yoghurt, 10 %

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till färsen försiktigt. Låt den gärna vila en stund i kylen så att smakerna får mogna. Forma färsen till avlånga järpar runt spetten med blötlagda händer. Stek dem runtom i stekpanna cirka 10 minuter. Eller grilla över kol. Spetten kan gärna vara lite lätt rosa i mitten.
  2. Rulla tunnbröden till en strut och med sallad, rödlök, fefferoni och en klick hummus eller aubergineröra. Toppa med en klick yoghurt och lite extra mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärskebab i tunnbröd
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 blötlagda träspett
  • 400 g kött- eller lammfärs
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad mynta
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • Tunnbröd:
  • 4 tunnbröd
  • 100 g rucola
  • 1 strimlad rödlök
  • 8 feferoni
  • 1 dl hummus, eller aubergineröra
  • 1 dl yoghurt, 10 %

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fyll ett frasigt och lätt uppvärmt litet bröd med härligheter och toppa med en krämig hummus. För glada uteätare på picknick eller middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till färsen försiktigt. Låt den gärna vila en stund i kylen så att smakerna får mogna. Forma färsen till avlånga järpar runt spetten med blötlagda händer. Stek dem runtom i stekpanna cirka 10 minuter. Eller grilla över kol. Spetten kan gärna vara lite lätt rosa i mitten.
  2. Rulla tunnbröden till en strut och med sallad, rödlök, fefferoni och en klick hummus eller aubergineröra. Toppa med en klick yoghurt och lite extra mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!