Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Gyllengult sött saffransris med persilja och fräst nötfärs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 4 dl basmatiris
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk olja
  • 3 grovrivna morot
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 msk färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färs, lök, gurkmeja och saffran i oljan i en gryta 3-4 minuter. Blanda i morötter, socker, salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttfärsen är genomstekt och löken och morötterna mjuka. Blanda ner riset i grytan och hetta upp. Smaka eventuellt av med mera socker, rätten ska ha en tydlig sötma.

Servering

Servera med tomater och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl basmatiris
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk olja
  • 3 grovrivna morot
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 msk färsk persilja

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Gyllengult sött saffransris med persilja och fräst nötfärs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färs, lök, gurkmeja och saffran i oljan i en gryta 3-4 minuter. Blanda i morötter, socker, salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttfärsen är genomstekt och löken och morötterna mjuka. Blanda ner riset i grytan och hetta upp. Smaka eventuellt av med mera socker, rätten ska ha en tydlig sötma.

Servering

Servera med tomater och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!