Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran
  • Tid 30 min

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

3.05 (19 betyg)

Gyllengult sött saffransris med persilja och fräst nötfärs.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl basmatiris
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.25 g saffran
  • 2 msk olja
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, i klyftor
  • 1 msk färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Fräs färs, lök, gurkmeja och saffran i oljan i en gryta 3-4 minuter. Blanda i morötter, socker, salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttfärsen är genomstekt och löken och morötterna mjuka. Blanda ner riset i grytan och hetta upp. Smaka eventuellt av med mera socker, rätten ska ha en tydlig sötma.

Servering

Servera med tomater och persilja.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar