Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

16-18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Köttbullar:
  • 1 chorizo
  • 0.5 gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1.5 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 buljongtärning, t ex höns
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 5 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 spansk peppar, mild, urkärnad och hackad
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Såsen: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg i en liten gryta. Smula ner buljongtärningen, rör i tomatpurén och chilisåsen och späd med vattnet i omgångar under omrörning.Tillsätt lagerblad och spansk peppar och sjud på svag värme 10-15 min. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Köttbullarna: Finfördela chorizon och löken i matberedare. Tillsätt köttfärsen, vitlöken och saltet och kör tills allt är blandat. Forma valnötsstora köttbullar och vänd dem i mjölet. Låt fettet bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Bryn köttbullarna runt om. Lägg över dem i tomatsåsen och småkoka under lock ca 15 min.
Köttbullar i tomatsås
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Köttbullar:
  • 1 chorizo
  • 0.5 gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1.5 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 buljongtärning, t ex höns
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 5 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 spansk peppar, mild, urkärnad och hackad
  • peppar
  • salt

Köttbullar i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

16-18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Såsen: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg i en liten gryta. Smula ner buljongtärningen, rör i tomatpurén och chilisåsen och späd med vattnet i omgångar under omrörning.Tillsätt lagerblad och spansk peppar och sjud på svag värme 10-15 min. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Köttbullarna: Finfördela chorizon och löken i matberedare. Tillsätt köttfärsen, vitlöken och saltet och kör tills allt är blandat. Forma valnötsstora köttbullar och vänd dem i mjölet. Låt fettet bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Bryn köttbullarna runt om. Lägg över dem i tomatsåsen och småkoka under lock ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!