Köttbullar i tomatsås med broccoli och pasta

Köttbullar i tomatsås med broccoli och pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 burkar krossade tomater (400 ml)
  • 1.5 dl kärnfria kalamataoliver
  • salt, peppar
  • Till servering:
  • 160 g pasta
  • 500 g broccoli
  • 100 g riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök mjuk i en kastrull med olja. Häll på krossade tomater och oliver, låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna till köttbullarna och rör om till en jämn smet. Rulla 8 stora köttbullar med blöta händer. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda under lock 15 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolibuketter i ett durkslag över pastavattnet de sista 8 minuterna. Servera broccolin med parmesan, olivolja och pressad citron, salt och peppar.
Köttbullar i tomatsås med broccoli och pasta
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 burkar krossade tomater (400 ml)
  • 1.5 dl kärnfria kalamataoliver
  • salt, peppar
  • Till servering:
  • 160 g pasta
  • 500 g broccoli
  • 100 g riven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt, svartpeppar

Köttbullar i tomatsås med broccoli och pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök mjuk i en kastrull med olja. Häll på krossade tomater och oliver, låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna till köttbullarna och rör om till en jämn smet. Rulla 8 stora köttbullar med blöta händer. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda under lock 15 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolibuketter i ett durkslag över pastavattnet de sista 8 minuterna. Servera broccolin med parmesan, olivolja och pressad citron, salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!