Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

3.67 (18 betyg)

Saftiga köttbullar med en smakrik sås som görs i ugnen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
Tomat- och paprikasås
  • 400 g krossade tomater
  • 3 grillade paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • 2 dl bulgur eller couscous
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 30 g babyspenat
  • 75 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.

  2. 2

    Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

  3. 3

    Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, ev med vitlök.

  4. 4

    Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och ev mer persilja. Servera med bulgurn.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Lättlagat och mycket gott. Enkelt att göra större sats.

  • Coop

    Catharina - tack för din feedback, nu är saltet tillagt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

  • Catharina

    Supergod och trevlig rätt!! Både till vardags och fest. Enkel att tillaga!! Obs! I receptet över vilka ingredienser som ska finnas har man glömt salt i både köttbullar samt sås... Glöm inte att lägga till salt, annars blir rätten mindre lyckad: -)