Köttbullar i baconknyten

Köttbullar i baconknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Låt bacon ge köttbullarna smak!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blandfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl timjan
  • 280 g bacon (140 g = 1 paket)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda först färsen med salt, sedan med peppar, citron, mjölk, potatismjöl och ca 2 msk hackad timjan. Forma färsen med vattensköljda händer till 30 bullar, drygt 1 msk till varje. Lägg en liten kvist timjan på varje bulle och slå in den i en delad baconskiva.
  2. Lägg baconbullarna med skarven ner i en ugnslångpanna och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 25 minuter.
  3. Servera som bufférätt eller som huvudrätt med pasta eller potatis och någon grönsak, t ex ärtor eller broccoli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Köttbullar i baconknyten
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g blandfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl timjan
  • 280 g bacon (140 g = 1 paket)
  • 1 tsk salt

Köttbullar i baconknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Låt bacon ge köttbullarna smak!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda först färsen med salt, sedan med peppar, citron, mjölk, potatismjöl och ca 2 msk hackad timjan. Forma färsen med vattensköljda händer till 30 bullar, drygt 1 msk till varje. Lägg en liten kvist timjan på varje bulle och slå in den i en delad baconskiva.
  2. Lägg baconbullarna med skarven ner i en ugnslångpanna och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 25 minuter.
  3. Servera som bufférätt eller som huvudrätt med pasta eller potatis och någon grönsak, t ex ärtor eller broccoli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)