Köttbullar i baconknyten
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Köttbullar i baconknyten

3.76 (17 betyg)

Låt bacon ge köttbullarna smak!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 portioner
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl timjan
  • 280 g bacon (140 g = 1 paket)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda först färsen med salt, sedan med peppar, citron, mjölk, potatismjöl och ca 2 msk hackad timjan. Forma färsen med vattensköljda händer till 30 bullar, drygt 1 msk till varje. Lägg en liten kvist timjan på varje bulle och slå in den i en delad baconskiva.

  2. 2

    Lägg baconbullarna med skarven ner i en ugnslångpanna och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 25 minuter.

  3. 3

    Servera som bufférätt eller som huvudrätt med pasta eller potatis och någon grönsak, t ex ärtor eller broccoli.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar