Korvsoppa

Korvsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Matig soppa med korv, rotfrukter, rökt sidfläsk och brysselkål. Med äpple och riven pepparrot blir korvsoppan extra festlig!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morot
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • salt och peppar
  • Till servering
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.
  2. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.
  3. Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  4. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.
  5. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Korvsoppa
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g morot
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • salt och peppar
  • Till servering
  • riven pepparrot

Korvsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Matig soppa med korv, rotfrukter, rökt sidfläsk och brysselkål. Med äpple och riven pepparrot blir korvsoppan extra festlig!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.
  2. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.
  3. Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  4. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.
  5. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!