Körsbärssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Blir en lös sylt med fin bärsmak. Den kan göras fastare med pektin.

Tillagningstid: 30 minuter
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter körsbär eller moreller
  • 0.5 dl vatten
  • 8 dl socker, efter smak
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Rensa och skölj bären. Tag ur kärnorna med en körsbärsurkärnare eller ett utvikt gem. Vik upp den inre öglan så att gemet ser ut som ett S. Stick in gemet i skafthålet och drag ut kärnan.
  2. Lägg bär, vatten och socker i en gryta. Lägg kärnorna i ett nät och låt de ligga i utan att blandas med resten. Hetta upp långsamt och sjud tills bären fylls av lag och sjunker ner i sylten, ca 15 minuter. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
  3. Ös upp sylten i rena varma glasburkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 liter körsbär eller moreller
  • 0.5 dl vatten
  • 8 dl socker, efter smak
  • 1 krm natriumbensoat

Körsbärssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Blir en lös sylt med fin bärsmak. Den kan göras fastare med pektin.

Tillagningstid: 30 minuter
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skölj bären. Tag ur kärnorna med en körsbärsurkärnare eller ett utvikt gem. Vik upp den inre öglan så att gemet ser ut som ett S. Stick in gemet i skafthålet och drag ut kärnan.
  2. Lägg bär, vatten och socker i en gryta. Lägg kärnorna i ett nät och låt de ligga i utan att blandas med resten. Hetta upp långsamt och sjud tills bären fylls av lag och sjunker ner i sylten, ca 15 minuter. Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av sylten.
  3. Ös upp sylten i rena varma glasburkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!