Körsbärskompott med citronricotta och smörstekta mandlar

Körsbärskompott med citronricotta och smörstekta mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrik körsbärskompott med kardemumma som serveras med en citronriccota och toppas med smörstekta mandlar. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g frysta körsbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl sötmandlar, grovt hackade
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • Citronricotta
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal
  • myntablad, finhackade

Gör så här

  1. Lägg körsbär, socker och kardemumma i en kastrull och låt sjuda 4–5 min. Låt svalna. Vispa ihop ricotta, crème fraiche, citronskal och mynta i en skål.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek mandlarna med socker tills de fått fin färg. Häll på en tallrik och låt kallna. Fördela kompotten i glas och toppa med citronricotta och smörstekta mandlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanny

2020-09-17

Smakar helt ok men inget speciellt. Som sambon sa, smakar som en god frukost. INTE efterrätt.

Liknande recept

Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Körsbärskompott med citronricotta och smörstekta mandlar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g frysta körsbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 dl sötmandlar, grovt hackade
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • Citronricotta
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal
  • myntablad, finhackade

Körsbärskompott med citronricotta och smörstekta mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrik körsbärskompott med kardemumma som serveras med en citronriccota och toppas med smörstekta mandlar. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg körsbär, socker och kardemumma i en kastrull och låt sjuda 4–5 min. Låt svalna. Vispa ihop ricotta, crème fraiche, citronskal och mynta i en skål.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek mandlarna med socker tills de fått fin färg. Häll på en tallrik och låt kallna. Fördela kompotten i glas och toppa med citronricotta och smörstekta mandlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanny

2020-09-17

Smakar helt ok men inget speciellt. Som sambon sa, smakar som en god frukost. INTE efterrätt.

Liknande recept

Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)