Korianderris, gult ris och garam masalaris
  • Tid 30 min

Korianderris, gult ris och garam masalaris

0 (0 betyg)

Indiska smakrika ris på tre sätt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

Korianderris:
  • 2 tsk korianderfrön
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
Gult ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
Garam Masalaris:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Korianderris

  1. 1

    Fräs korianderfrön och ris med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Gult ris

  1. 1

    Fräs ris och gurkmeja med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Garam Masalaris

  1. 1

    Fräs lök, ris och Garam Masala med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar