Korianderris, gult ris och garam masalaris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Indiska smakrika ris på tre sätt.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Korianderris:
  • 2 tsk korianderfrön
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • Gult ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Garam Masalaris:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

Korianderris

  1. Fräs korianderfrön och ris med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Gult ris

  1. Fräs ris och gurkmeja med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Garam Masalaris

  1. Fräs lök, ris och Garam Masala med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-07-09

Hej Leonardo, Tack för att du uppmärksammade oss på detta. 6 portioner ska det vara. Vi justerar det i receptet. /Fanny, redaktör

Leonardo

2021-07-06

Portioner framgår inte.

Liknande recept

Spara recept

Risotto med svamp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Risotto med mousserande vin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Korianderris:
  • 2 tsk korianderfrön
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • Gult ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Garam Masalaris:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Korianderris, gult ris och garam masalaris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Indiska smakrika ris på tre sätt.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Korianderris

  1. Fräs korianderfrön och ris med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Gult ris

  1. Fräs ris och gurkmeja med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

Garam Masalaris

  1. Fräs lök, ris och Garam Masala med matoljan. Tillsätt vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock i cirka 20 minuter eller tills riset är torrt och luftigt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-07-09

Hej Leonardo, Tack för att du uppmärksammade oss på detta. 6 portioner ska det vara. Vi justerar det i receptet. /Fanny, redaktör

Leonardo

2021-07-06

Portioner framgår inte.

Liknande recept

Spara recept

Risotto med svamp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kycklinggryta med ris

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Risotto med mousserande vin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)