
Koreanska revbensspjäll
Betyg (1-5):
Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.
Tillagningstid: 20 minuter + 1,5 timme i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
- 900 g tjocka revbensspjäll
- maizena
- Marinad:
- 3 strimlade salladslökar
- 5 finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk riven färsk ingefära
- 0.75 dl japansk soja
- 0.5 dl farinsocker
- 2 msk chilisås
- 2 msk sesamolja
- Till servering:
- 1 strimlad salladslök
- 1 kruka hackad mynta eller koriander
- 0.5 granatäpple
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt revbensspjällen i den. Låt marinera under natten.
- Sätt ugnen på 150°. Häll av marinaden i en kastrull och låt koka ca 3 min. Red av med Maizena till lite tjockare konsistens.
- Lägg revbensspjällen i en djup ugnsplåt och baka i ugnen ca 1 1⁄2 timme, vänd efter halva tiden.
- Häll såsen över spjällen strax före servering och garnera med salladslök, mynta eller koriander och granatäppelkärnor.
Tips

Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.
Koreanska revbensspjäll
Betyg (1-5):
Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.
Tillagningstid: 20 minuter + 1,5 timme i ugn
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt revbensspjällen i den. Låt marinera under natten.
- Sätt ugnen på 150°. Häll av marinaden i en kastrull och låt koka ca 3 min. Red av med Maizena till lite tjockare konsistens.
- Lägg revbensspjällen i en djup ugnsplåt och baka i ugnen ca 1 1⁄2 timme, vänd efter halva tiden.
- Häll såsen över spjällen strax före servering och garnera med salladslök, mynta eller koriander och granatäppelkärnor.
Tips

Marinaden kokas ner till en kryddig sås som ringlas över köttet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-01-26
Enkel god o lättlagad. Verkligen att rekomendera !
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gunsan
2015-01-26
Enkel god o lättlagad. Verkligen att rekomendera !