
Kolbulle
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g tärnat rimmat eller rökt sidfläsk
- 4.5 dl vatten
- 3 dl vetemjöl
- 30 g smör
- 1 tsk salt
- Till servering:
- rårörda lingon
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt under omrörning. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
- Blanda ihop vatten, mjöl och salt till en smet och vänd ner fläsket.
- Stek kolbullarna som pannkakor i smör i en stekpanna på medelvärme.
- Servera de nystekta kolbullarna direkt med lingon.
Kolbulle
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt under omrörning. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
- Blanda ihop vatten, mjöl och salt till en smet och vänd ner fläsket.
- Stek kolbullarna som pannkakor i smör i en stekpanna på medelvärme.
- Servera de nystekta kolbullarna direkt med lingon.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-09-01
Hej Björn, eftersom de steks i smör får de fin gyllenbrun färg :) Lycka till i köket!
2021-08-31
På bilden är plättarna gyllenbruna. Hur går det till utan mjölk?
2013-08-13
Du har rätt. Jag ändrar receptet till 4 portioner.
2013-08-12
Jättegott, alla älskade det, men receptet räcker inte till 6 pers trots vitkålssallad och tunnbröd till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-09-01
Hej Björn, eftersom de steks i smör får de fin gyllenbrun färg :) Lycka till i köket!
Björn
2021-08-31
På bilden är plättarna gyllenbruna. Hur går det till utan mjölk?
2013-08-13
Du har rätt. Jag ändrar receptet till 4 portioner.
Marie
2013-08-12
Jättegott, alla älskade det, men receptet räcker inte till 6 pers trots vitkålssallad och tunnbröd till.