Kokospanerad fisk med sweet chili och lime

Kokospanerad fisk med sweet chili och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(90)

Stekt kolja med knaprig kokosyta och dipp.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 ägg
  • 500 g koljafilé alt liknande vit fisk
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime i klyftor
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll upp mjöl på en tallrik och kokosflingor på en annan. Vispa sönder äggen i en djup tallrik.
  3. Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. Salta och vänd den först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos.
  4. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun.

Till servering

  1. Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Else

2014-11-25

Supergott!

Petra

2014-03-29

Min son som vanligtvis inte tycker om fisk, tyckte att denna rätt var god. Toppen!

Torebo

2014-03-20

Första gången o all gillade den. Mycket gott

Lena

2013-12-17

Kanongott! Blandade sås på sweet chili och turkisk yoghurt. Mums!

kerstin

2013-10-16

världens godaste "fiskpinnar"

Björn

2013-10-04

Mina barnbarnbarn åt med förtjusning. Vi vuxna kryddade lite extra.

Ami

2013-09-30

Det här verkar jättegott tycker jag.

Sarah

2013-03-19

Vi fick det i matkassen, men vi anvanda det hela tiden nu. Fryst torsk fungerar bra till den har!

Sara

2012-10-23

God. Min 2åriga dotter åt glatt och till och med min fiskhatande make tyckte det smakade bra.

Gustav

2012-09-27

Jättegod fisk!

Robert

2012-07-24

Jättegott, och lätt att laga! Sweet chili-sås blandat med matlagningsyoghurt passar bra till.

Therése

2012-04-24

Underbart gott! Vill man ha svagare, mer barnvänlig sås kan man blanda sweet chilisåsen med turkisk yoghurt.

Malin

2012-04-15

Nej, det här smakade lite för mycket kokostopp för min smak.

Lena Nilsson

2012-01-28

Jättegott med cocosflingor som pernad på fisken, Har gjort det alltid.. /Lena

Malin

2012-01-07

Slår alla fiskpinnar på halvfabrikat. Enkelt, snabbt och gott tycker hela familjen

tussan

2012-01-05

super enkelt och gott tycker hela familjen

Liknande recept

Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Kokospanerad fisk med sweet chili och lime
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 ägg
  • 500 g koljafilé alt liknande vit fisk
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime i klyftor
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Kokospanerad fisk med sweet chili och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(90)

Stekt kolja med knaprig kokosyta och dipp.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll upp mjöl på en tallrik och kokosflingor på en annan. Vispa sönder äggen i en djup tallrik.
  3. Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. Salta och vänd den först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos.
  4. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun.

Till servering

  1. Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Else

2014-11-25

Supergott!

Petra

2014-03-29

Min son som vanligtvis inte tycker om fisk, tyckte att denna rätt var god. Toppen!

Torebo

2014-03-20

Första gången o all gillade den. Mycket gott

Lena

2013-12-17

Kanongott! Blandade sås på sweet chili och turkisk yoghurt. Mums!

kerstin

2013-10-16

världens godaste "fiskpinnar"

Björn

2013-10-04

Mina barnbarnbarn åt med förtjusning. Vi vuxna kryddade lite extra.

Ami

2013-09-30

Det här verkar jättegott tycker jag.

Sarah

2013-03-19

Vi fick det i matkassen, men vi anvanda det hela tiden nu. Fryst torsk fungerar bra till den har!

Sara

2012-10-23

God. Min 2åriga dotter åt glatt och till och med min fiskhatande make tyckte det smakade bra.

Gustav

2012-09-27

Jättegod fisk!

Robert

2012-07-24

Jättegott, och lätt att laga! Sweet chili-sås blandat med matlagningsyoghurt passar bra till.

Therése

2012-04-24

Underbart gott! Vill man ha svagare, mer barnvänlig sås kan man blanda sweet chilisåsen med turkisk yoghurt.

Malin

2012-04-15

Nej, det här smakade lite för mycket kokostopp för min smak.

Lena Nilsson

2012-01-28

Jättegott med cocosflingor som pernad på fisken, Har gjort det alltid.. /Lena

Malin

2012-01-07

Slår alla fiskpinnar på halvfabrikat. Enkelt, snabbt och gott tycker hela familjen

tussan

2012-01-05

super enkelt och gott tycker hela familjen

Liknande recept

Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)