Kokospanerad fisk med soja och ingefära och stekt ris

Kokospanerad fisk med soja och ingefära och stekt ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Välgörande asiatiska fiskpanetter med matnyttigt tillbehör.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl kokosflingor till rostning
  • 400 g fryst sejfilé eller annan vit fiskfilé, tinad
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 4 krm malen ingefära
  • 0.5 dl kokosflingor till panering
  • 0.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 msk smör, margarin eller rapsolja
  • 3 krm salt
  • Stekt ris:
  • 150 g tunt strimlade morötter
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 100 g tunt skivade salladslökar
  • 2 uppvispade ägg
  • 8 dl kokt långkornigt ris
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 krm salt
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med att rosta kokosflingorna ljusbruna i en torr het stekpanna. Häll upp dem på ett fat.

Panerad fisk

  1. Torka av fisken och skär den i bitar. Blanda soja, salt och ingefära och pensla fisken med det. Blanda kokos och mjöl. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Ta upp dem ur pannan.

Stekt ris

  1. Fräs morot och broccoli i fettet tills de börjar mjukna. Lägg i löken och stek någon minut till. Blanda sedan ner ägg och ris och stek under omrörning tills riset är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Strö på kokos och servera ris och fisk med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Kokospanerad fisk med soja och ingefära och stekt ris
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 0.5 dl kokosflingor till rostning
  • 400 g fryst sejfilé eller annan vit fiskfilé, tinad
  • 1 msk soja eller ketjap manis
  • 4 krm malen ingefära
  • 0.5 dl kokosflingor till panering
  • 0.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 msk smör, margarin eller rapsolja
  • 3 krm salt
  • Stekt ris:
  • 150 g tunt strimlade morötter
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 100 g tunt skivade salladslökar
  • 2 uppvispade ägg
  • 8 dl kokt långkornigt ris
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 krm salt
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 citron, i klyftor

Kokospanerad fisk med soja och ingefära och stekt ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Välgörande asiatiska fiskpanetter med matnyttigt tillbehör.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att rosta kokosflingorna ljusbruna i en torr het stekpanna. Häll upp dem på ett fat.

Panerad fisk

  1. Torka av fisken och skär den i bitar. Blanda soja, salt och ingefära och pensla fisken med det. Blanda kokos och mjöl. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Ta upp dem ur pannan.

Stekt ris

  1. Fräs morot och broccoli i fettet tills de börjar mjukna. Lägg i löken och stek någon minut till. Blanda sedan ner ägg och ris och stek under omrörning tills riset är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Strö på kokos och servera ris och fisk med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)